Nemulțumiți că nu și-au primit salariile, care ar fi trebuit plătite în data de 15 a lunii februarie, minerii de la exploatările de cărbune Livezeni, Vulcan şi Lupeni protestează de câteva zile.

Premierul Florin Cîţu a declarat că este conștient de perioada dificilă pe care o întâmpină minerii care protestează, însă soluţia la care au apelat nu este cea care va rezolva problemele.

Premierul susține că actualul guvern a demonstrat atât în acest an, cât și în anul precedent, faptul că salariile au fost plătite la timp, iar soluții au fost găsite și pentru următoarele trei luni.

„Îi înţeleg, ştiu că trec printr-o perioadă dificilă, nu cred că soluţia aleasă este una care rezolvă problemele. Acest guvern a arătat foarte clar şi anul trecut, şi anul acesta că salariile au fost plătite la timp, am găsit soluţii şi pentru următoarele trei luni. În acelaşi timp, cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. În 2020, când au fost plătite toate salariile şi ale minerilor, în România au fost 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză de sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă”, explică Florin Cîţu.

Prim-ministrul a precizat că există politicieni care încearcă să profite de pe urma protestului minerilor, însă acesta garantează românilor că nu va permite „niciodată să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu”.

„Se pare că sunt foarte mulți politicieni care profită, aşa cum au profitat și alți politicieni, tot din aceeași categorie, de pe urma acestei categorii sociale. Țineţi minte ce s-a întâmplat în anii ′90. Eu pot să le spun românilor şi bucureştenilor: nu voi permite niciodată să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu şi al altor socialişti. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu”, avertizează Cîțu.