Social&Learning for Student
Social&Learning for Student

„Ne dorim să creștem calitatea școlii online” – doi tineri cu inițiativă vorbesc despre platforma Social&Learning for Student, care vine în ajutorul elevilor.

Doi tineri ambițioși din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, vorbesc despre lansarea unui site menit să îi ajute pe elevi în pandemie. Donisian Mihai Gabriel și Andrei Debren, elevi ai Colegiului Național „Dragoș Vodă”, oferă gratuit meditații organizate pe teme la materii pentru examenul de bacalaureat și examenele de admitere la facultăți. Platforma se numește Social&Learning for Student și are ca scop transformarea școlii online într-un mediu plăcut, unde elevii se pot dezvolta și învăța.

Donisian Mihai Gabriel și Andrei Debren
Donisian Mihai Gabriel și Andrei Debren

Cum a venit ideea proiectului?

Andrei Debren: Eram la un restaurant împreună cu prietenul meu, Mihai. Începând a discuta despre cum am putea îmbunatăți școala online pe timp de pandemie, ne-am gândit cum ar fi să demarăm un proiect prin care să oferim meditații gratuite. Dar cine să le ofere? Atunci ne-am dat seama că elevii olimpici sunt cei mai potriviți pentru acest „job”, astfel am reușit sa creăm primii pași din proiectul nostru.

Cine v-a sprijinit? Există persoane care v-au descurajat?

Donisian Mihai: În primul rând, în acest proiect ne-au sprijnit părinții. Mai apoi, profesorii din colegiul nostru, Dragoș Vodă, care ne-au apreciat eforturile și dorind a se implica în mod activ în proiectul nostru. De asemenea, am primit sprijin din partea mai multor oameni, dar am refuzat de bunăvoie să primim sponsorizări sau alt ajutor de acest fel. Am decis astfel pentru că vrem să urmăm direcția noastră, să oferim noi din puținul nostru acestui proiect, dorindu-ne să realizăm cât mai multe lucruri frumoase cu resurse puține, chiar dacă pare un paradox, în primul semestru, până acum, a funcționat.

Ce obiective vă doriți să atingeți?

Andrei Debren: Ne dorim să creștem calitatea școlii online. Ne propunem să o facem interactivă. Dorim să facem acest schimb de cunoștințe între mai mulți elevi, să atragem elevi meditatori, elevi beneficiari pentru a realiza o familie cât mai mare, a noastră. De asemenea, dorim să extindem aria curriculară și ne dorim ca în viitor să creștem și pe partea tehnică a acestui proiect.

Care sunt modelele pe care le urmați?

Donisian Mihai: Un model anume nu pot spune că am. Caut originalitate, caut să reușesc să fac lucruri care nu au legatură cu ceea ce există deja, lucruri noi și viabile. Pot spune că principiul este mai important decât modelul, iar ideile fiecăruia sunt cele care îl fac a fi pe om unic si inegalabil.

Care este motto-ul după care vă ghidați?

Andrei Debren: Motto-ul după care mă ghidez în viață este „De fiecare dată când închizi o școală, trebuie să construiești o închisoare”, Mark Twain. Din punctul meu de vedere, școala trebuie să continue indiferent de vremurile tulburi pe care le trăim.

Lucrați și la alte proiecte? Dacă da, care?

Donisian Mihai: Da, avem idei. Ne dorim să lansăm pe piață un simulator auto pentru cei care au nevoie să experimenteze condusul înainte de a se urca la volan sau cei care au picat examenul practic. De asemenea, ne gândeam la cum ar fi să facem un parteneriat cu lanțurile de supermarket-uri care momentan nu au serviciu de livrări și să reușim să acoperim acest deficit. Legat de educație, ne-am dori să încheiem un parteneriat cu MEN pentru a putea oferi elevilor meditatori un sprijin și o oportunitate: dacă ești olimpic național poți intra în acest proiect, iar Ministerul Educației îți va oferi o bursă pentru acest lucru.

Care este rețeta succesului?

Andrei Debren: Rețeta succesului nu este unică. Fiecare vede succesul din perspectiva sa, astfel câți oameni sunt pe pământ, atâtea rețete de succes există. Consider că fiecare dintre noi poate realiza lucruri frumoase și poate să își îndeplinească visul, având curajul de a pune propria sa idee în aplicare.

Pentru mai multe informații: Social&Learning for Students | Facebook

Autor: Roxana Șesteac