document

UPDATE: Urmărește conferința LIVE a Ministrului Educației și Sănătății privind măsurile pentru redeschiderea școlilor AICI!

Documentul înregistrat în Monitorul Oficial poate fi consultat aici: Ordin Monitorul Oficial

Știrea inițială:

Draftul ordinului comun a fost finalizat de către Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. La 12:00 apare varianta finală.

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au anunțat finalizarea unui draft al documentului care prevede măsurile necesare pentru redeschiderea școlilor.

Draftul documentului a fost elaborat de Ministerul Educației și supus avizării Ministerului Sănătății.

Ministrul Sorin Cîmpeanu și ministrul Vlad Voiculescu urmează să prezinte detaliile acestui ordin într-o conferință de presă, vineri, la ora 12:00.

Documentul prevede un articol care tratează măsurile în cazul apariției unui caz confirmat de îmbolnăvire în învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal:

La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal se efectuează ancheta epidemiologică și testarea contacţilor acestuia. Conducerea unității de învățământ va decide în urma consultării DSP/ DSPMB dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeași clasă sau suspendarea cursurilor, după caz”. În plus, documentul tratează, de asemenea, cazul în care este necesară suspendarea activității unei școli. În acest caz, decizia va fi luată la propunerea școlii printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Se vor menține măsurile sanitare care prevăd distanțarea de 1 m, purtarea măștii și organizarea unor culoare diferențiate pentru intrare/ ieșire, acolo unde este cazul.

Organizarea spațiilor (sălilor de clasă), cu așezarea băncilor astfel încât să se asigure distanțarea de minim 1 m. În situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maxim posibilă”, conform draftului ordinului.

Draftul documentului poate fi consultat AICI.