Măsuri suplimentare anti-COVID-19 în școlile din Sectorul 2 al Capitalei

0
școlile din Sectorul 2
școlile din Sectorul 2

Școlile din Sectorul 2 al Capitalei vor impune măsuri suplimentare anti-COVID 19, începând cu ziua de luni, 8 februarie , atunci când majoritatea elevilor vor reveni în sălile de clasă, după decizia Primăriei, conform Mediafax.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că unitățile de învățământ din sector sunt pregătite pentru a primi elevii în bănci, însă cu aplicarea unor măsuri suplimentare anti-COVID-19 pe lângă cele deja impuse la nivel național. În acest sens, măsurile suplimentare adoptate vor consta în aerisirea sălilor de clasă la fiecare 20 de minute, iar orele de curs vor fi decalate, pentru ca elevii să nu se intersecteze.

Am încredere că împreună putem redeschide școlile în siguranță. La Sectorul 2, toate unitățile de învățământ sunt pregătite conform cerințelor. Reîntoarcerea copiilor în bănci nu putea fi amânată. Nimeni nu ne poate spune azi când va dispărea cu totul pandemia. E clar că nu putem aștepta la nesfârșit pentru a ne relua viața (…) Avem aproape un an de când trăim cu acest virus. Cunoaștem riscurile și efectele măsurilor. Suntem oricând pregătiți să ne adaptăm dacă circumstanțele o vor cere. Deși nu se află printre recomandările oficiale, am rugat școlile din Sectorul 2 să implementeze două măsuri suplimentare։ decalarea orelor astfel încât nu toți copiii să aibă pauză în același timp și aerisirea la fiecare douăzeci de minute”, a declarat edilul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu.

Sectorul 2 al Bucureștiului se încadrează în scenariul galben în ceea ce privește numărul persoanelor infectate cu virusul Sars-COV-2. În acest sens, conform deciziilor luate la nivel național, luni se vor întoarce în bănci copiii de grădiniță, elevii claselor I-IV și elevii din anii terminali, a VIII-a și a XII-a, urmând ca ceilalți elevi să continuie cursurile în regim online.

Reamintim faptul că marți, 2 februarie, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a anunțat în urma ședinței cu Ministrul Sănătății și cu cel al Educației, că începând cu data de 8 februarie, majoritatea elevilor vor merge la școală conform următoarei scheme։

În scenariul verde, unde sunt puține cazuri de COVID-19, toți copiii vor merge la școală.

În scenariul galben, cei mici vor merge la grădiniță, iar clasele I-IV și cei din clasele a VIII-a și a XII-a vor merge la școală, urmând ca ceilalți să continue orele în regimul online.

În scenariul roșu, atunci când rata de infectare este cuprinsă între 3 și 6 la mia de locuitori, doar grădinițele și clasele I-IV vor merge în continuare fizic în sălile de clasă. Dacă rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, atunci toți copiii vor trece în regim online.

Există și un scenariu hibrid։ elevii sau profesorii cu vulnerabilități medicale sau care prezintă simptome specifice virusului Sars-COV-2 vor continua să facă orele online, chiar dacă unitățile de învățământ se vor redeschide.