Iohannis

Klaus Iohannis a anunțat deschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie 2021, după o decizie din cadrul ședinței de la Palatul Cotroceni.

Conform declarației președintelui, redeschiderea școlilor va fi posibilă după anumite scenarii, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate și va fi efectuată parțial descentralizat pentru toate cele 17.656 de unități de învățământ din România.

După întâlnirea cu premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-au decis în unanimitate următoarele:

„Începând de luni, când începe semestrul II, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident, trebuie să respectăm și să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte pentru că ne dorim ca școala să se desfășoare în condiții sigure”, a adăugat președintele.

„În localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19, în așa-numitul scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală. În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa-numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii de clasa a VIII-a fizic la școală, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc de bacalaureat.

În localitățile unde din păcate sunt destul de multe cazuri, care sunt în așa-numitul scenariu roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV, restul făcând școala online. (…) În localitățile care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă. Deci, pe scurt, grădinițele și clasele I-IV vor funcționa fizic peste tot, mai puțin în localitățile care intră în carantină”, a declarat Klaus Iohannis.