Un incendiu devastator a izbucnit vineri dimineața, în jurul orei 5:00, într-un corp de clădire al Spitalului Matei Balș, fiind afectate patru saloane. Incendiul a luat viața a patru pacienţi care erau infectați cu COVID-19, potrivit Mediafax.

Focul s-a manifestat cu flacără deschisă pe o suprafață de 100-120 mp, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie.

Flăcările au fost stinse, iar intervenția s-a realizat în interior și exterior cu 24 de echipaje, patru descarcerări și zece microbuze pentru transport de persoane.

Inițial au fost găsite 3 persoane carbonizate, o a patra persoană a decedat ulterior, iar 102 persoane au fost evacuate de la fața locului.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut declarații cu privire la cauzele incendiului și așteaptă rapoartele de control care s-au făcut.

„Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

Incendiul de vineri dimineață de la Institutul „Matei Balş” din Capitală este a doua tragedie care a avut loc într-un spital COVID-19 din România, după ce un caz asemănător a avut loc la Piatra Neamţ, în noiembrie 2020.

Sursă video: RealitateaTV