Primele imagini cu momentul izbucnirii incendiului de la institutul special pentru COVID „Matei Balș” au fost făcute publice. În urma acestui dezastru, 5 persoane și-au pierdut viața.

Dimineața, în jurul orei 5, echipajele de pompieri au fost sesizate cu privire la un incendiu la spitalul din Capitală.

„Ardea cu flacără deschisă la parter, pe o suprafață de 100-120 de metri pătrați, au fost afectate 4 saloane, cu degajări mari de fum și cu posibilitate de extindere la etajul 1 spre faţadă”, a declarat coordonatorul pompierilor militari.

Aproximativ 44 de persoane au fost evacuate prima dată de către Spitalele de Urgență Floreasca, Universitar, „Sfântul Ioan” și „Sfântul Pantelimon”, iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului, potrivit Radio Europa Liberă.

De la ce ar fi izbucnit incendiul?

Ancheta implică și o echipă a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitatea Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani. Au fost ridicate probe, pentru aflarea cauzei incendiului.

Procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București a declarat, conform adevărul.ro:

Încă nu ne pronunțăm despre cauza incendiului, continuăm cercetările, dar este aproape cert că două tuburi de oxigen au explodat. Oricum nu excludem nicio posibilitate, un radiator sau un scurt circuit electric să fi fost sursa incendiului. Mâine continuăm să cercetăm la fața locului, iar investigaţiile se fac sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”.