concert
concert

Suntem încă în pandemie, dar iubirea pentru rock e mai presus de ea. În ajutorul celor care simt dorul atmosferei unui concert a venit trupa americană de rock Flaming Lips.

La un concert din octombrie, trupa a plasat persoanele în bule de plastic pentru a le proteja. Doar în afara lor purtarea măștii a fost obligatorie. Flaming Lips a susținut așa-zisa adunare a „bulelor spațiale” în orașul lor natal, Oklahoma City.

Din spusele inițiatorului trupei, Wayne Coyne, totul a pornit de la o glumă devenită apoi realitate:

Am făcut un mic desen, cu trupa Flaming Lips cântând în 2019. Şi eu eram singurul într-o bulă, cu restul oamenilor normali”. Apoi am făcut un alt desen cu trupa cântând în 2020. Același scenariu, dar eu sunt într-o bulă, la fel ca toți ceilalți”.

La vremea aceea, desenul era mai mult un comentariu social, decât o discuţie despre virus, pentru că artistul nu îşi imagina că problemele vor dăinui atât de mult.

„Începând cu luna mai, dorinţa de a vedea muzică live a crescut tot mai mult. Îmi place cum arată, pentru că poţi să fii cât de entuziasmat vrei, poți țipa cât vrei, dar nu poţi infecta pe nimeni de lângă tine”, a mai spus Coyne.