Pachet inedit de vacanță
Pachet inedit de vacanță

Gem Tours & Travels, o agenţie de turism indiană, a propus un pachet inedit de vacanță, care constă într-o călătorie de patru zile de la Mumbai la New York și o doză de vaccin anti-COVID-19 inclusă, totul pentru aproximativ 2.000 de dolari. Această „ofertă” fusese anunțată cu puțin timp înainte de începerea campaniei de vaccinare din SUA.

Specialistul în dezvoltare de afaceri al companiei, Nimesh Shah, a adus câteva specificări:

„Acceptăm doar indieni cu o viză valabilă de 10 ani în SUA. Nu luăm bani, ci doar facem înregistrările preliminare pentru moment. Suntem mândri că am inventat termenul «turism de vaccin»”.

Zenith Holidays, cu sediul în Kolkata, a preluat practica și a înregistrat clienţi pentru pachetele de vaccinare, după cum relatează NBC. Pronab Sarkar, preşedintele Asociaţiei Indiene a Operatorilor de Turism, a condamnat companiile pentru practică. În ciuda acestui fapt, pe site-ul Zenith Holidays încă se poate găsi și completa un formular de înregistrare, iar confirmarea este primită printr-un e-mail de la companie.

În Florida, rapoartele privind un număr mare de canadieni, brazilieni şi venezueleni, precum şi ale oamenilor din alte state l-au determinat pe medicul general al statului să semneze săptămâna trecută un aviz de sănătate publică care să solicite furnizorilor de vaccinări să se asigure că fiecare persoană care primeşte doza trăieşte în stat. Dar datele oficiale spun că deja aproape 40.000 de persoane, a căror adresă de domiciliu a fost listată ca „în afara statului”, au fost vaccinate în Florida.