România, o țară cu un relief bogat, atrage anual turiștii veniți special pentru sporturile de iarnă. Numărul turiștilor care sosesc în stațiunile noastre montane crește de la un an la altul.

Pentru că sezonul de iarnă a început, am pregătit un top cu cele mai bune pârtii de schi din România, astfel încât să poți lua decizia corectă, bucurându-te din plin de alegerea făcută.

Stațiunea Poiana Brașov

Poiana Brașov este una dintre cele mai populare pârtii de schi în rândul turiștilor și schiorilor români, dar și a celor veniți de peste hotare. Cu un total de 22,4 km de pârtii de schi, stațiunea Poiana Brașov oferă turiștilor pârtii cu grade diferite de dificultate pentru fiecare schior.

Stațiunea Predeal

Situată la 1100 m altitudine, așezată la poalele muntelui Cioplea și străjuită din toate părțile de masivele muntoase Postăvarul, Piatra Mare, Bucegi și Baiului, stațiunea Predeal oferă turiștilor panorame excepționale către văile Timișului și Prahovei, dar și spre peisajul munților împăduriți din jurul stațiunii. 8 km de pârtii și 4 km de cablu sunt puse la dispoziția turiștilor, iar sporturile de iarnă pot fi practicate de la copii, până la oamenii vârstnici.

Stațiunea Sinaia

Sinaia este unul dintre cele mai iubite locuri din România de turiști, iar când vine vorba de alegerea stațiunii ideale pentru o vacanță iarna, stațiunea Sinaia este alegerea multor turiști.

Stațiunea Rânca

Pârtiile de schi de la Rânca sunt situate pe muntele Cornesu, iar pentru a ajunge la destinație trebuie să parcurgeți 18 km din șoseaua Transalpina. Priveliștea magnifică, zăpada mare și aerul de munte reprezintă o atracție pentru schiori și turiști.

Stațiunea Cavnic

Cavnic, așezat pe o vale îngustă la poalele munților Gutâi și Mogosa, oferă vederi absolut minunate și drumeții de neuitat.

Tot ce vă mai rămâne este să alegeți stațiunea care credeți că vă poate face să simțiți din plin momentele unice și să dați drumul distracției.

Iată câteva sfaturi de la specialiști dacă ajungi pe pârtie!