Noul mini-album al lui Răzvan Albu, intitulat „Wine & Cigarettes”, va fi lansat miercuri, 3 februarie 2021.

Noul său extended-play este format din patru melodii („Patently”, „Wine & Cigarettes”, „Timeline” și „Call My Name”). Va fi disponibil pe platforme de streaming precum Spotify, Apple Music și Amazon Muzic. Melodiile pot fi redate sau achiziționate pe Bandcamp.

Acest EP va introduce publicul artistului către un sunet nou – aranjamentele sunt minimaliste, în mare parte acustice. Albumul folosește instrumente precum cajon, bongos și tamburină. Armoniile vocale obișnuite ale lui Răzvan au fost abandonate în favoarea unei melodii vocale unice și centrate. Toate aceste elemente creează un sunet de studio intim, cald și vintage.

Povestea muzicală a lui Răzvan Albu începe în 2004, cu înregistrarea primului său demo, „Dreams”.

Răzvan a lucrat la 7 piese noi în home-studio-ul său, în perioada septembrie 2006 – iulie 2007, după întoarcerea sa acasă. Noul EP, în limba română și intitulat „Jocuri Fără Nume”, a fost mixat la Bias Studios și masterizat la Cue Recording în Virginia, Statele Unite. Noul album s-a concretizat în diverse apariții radio și live.

După două apariții live la clubul Fabrica, ca solist al formației Stonebox, Răzvan Albu a demarat un nou proiect (trupa Scarlet Starlet), înregistrând 2 single-uri (ce au beneficiat și de videoclipuri) în 2014. Răzvan a activat, de asemenea, în trupele Twin Picks (un proiect acustic) și Fried Friend (un proiect electro-rock); aceasta din urmă a închis prima seară de la Padina Fest 2016, cu Răzvan în postura de solist.

În acelaşi an, a fost lansat un nou album solo, intitulat „This Life”. Albumul s-a bazat pe colaborări cu diferiţi profesioniști din industria muzicală, cum ar fi Jason Falloon (chitarist asociat, printre alţii, cu Roger Taylor de la Queen și cu Ronnie Wood de la Rolling Stones) sau Adrian Ciuplea (basist pentru Vița de Vie și Platonic Band). Au urmat noi apariţii radio.

Coperta EP-ului „Wine & Cigarettes” a lui Răzvan Albu. Credit foto: Mihai Covrig