Rata de infectare în București a ajuns la 2,96. Astfel, Bucureștiul intră în scenariul galben. În scenariul roșu mai rămân județele Cluj, Ilfov și Timiș. 

Capitala are 113.825 de contaminări în total, și 257 cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore. În scenariul roșu rămân cele trei județe: Cluj – 3,49, lfov – 3,48 și Timiș – 4,07.

În scenariul verde se află 21 de județe, rata de infectare fiind sub 1,5 la mia de locuitori.

În ceea ce privește redeschiderea instituțiilor de învățământ în fiecare localitate, scenariile se desfășoară în felul următor:

În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, lucrurile se schimbă. Cei care vor continua educația în mod fizic sunt copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră înscenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.