australia-tine-frontierele-inchise-si-in-2021

Frontierele australiene nu vor fi deschise cetățenilor străini în 2021 în ciuda campaniilor de vaccinare prezente în toată lumea, conform responsabilului din domeniul sănătății, Brendan Murphy.

Secretarul australian din Departamentul Sănătății, și unul dintre principalii consilieri ai guvernului, Brendan Murphy, a declarat pentru postul ABC că nu se va face revenirea la o circulație fluidă în ceea ce privește tranzitarea frontierelor în anul 2021.

„Cred că în cea mai mare parte a anului (2021) noi vom mai avea încă importante restricții la frontiere. Chiar dacă o bună parte a populației va fi vaccinată, nu știm dacă aceasta va împiedica transmiterea virusului. Este posibil ca măsurile de carantină să mai dureze ceva timp”, a declarat acesta.

Zeci de mii de australieni rămân blocați în străinătate ca urmare a restricțiilor adoptate, iar cei care se întorc sunt nevoiți să achite în jur de 3.000 de dolari australieni (echivalentul a 1.900 de euro) pentru 14 zile de carantină petrecute la hotel.

Australia a încheiat acorduri pentru obținerea dozelor de vaccin anti COVID-19 dezvoltat de grupul britanic AstraZeneca, în colaborare cu Universitatea Oxford și cel dezvoltat de Pfizer/BioNTech, conform Digi24.

Guvernul australian încă este în așteptarea unei confirmări din partea autorităților de reglementare din domeniu, iar vaccinările nu vor începe mai devreme de sfârșitul lunii februarie.