Majoritatea studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca s-au vaccinat anti-COVID. Un număr de peste 4.000 de studenți s-au vaccinat deja.

Procentul este ridicat, undeva spre 90% dintre studenți s-au vaccinat. La medicină generală aproape toți sunt vaccinați și e îmbucurător. Există un procent mai scăzut la specializările medii, precum asistența medicală, kinetoterapie, recuperare, iar acum vom organiza un webinar de informare în cadrul UMF-ului să creștem peste tot rata de vaccinare”, a declarat Anca Buzoianu, rector UMF.

Motivul pentru care studenților nevaccinați nu li se va permite accesul în spitale este acela al riscului infectării pacienților.

Nu este o regulă, fiindcă se găsesc soluții alternative, să fie testați, eventual înainte, dar nu putem să riscăm să-i lăsăm lângă pacienți și să infecteze pe cineva. Mă refer la cei din anii mari, care au contact direct cu pacienții. Oricum avem un procent semnificativ de studenți care s-au vaccinat și care au înțeles importanța vaccinului. E cea mai rapidă și cea mai sigură metodă de a ajunge la o oarecare normalitate”, a mai spus Buzoianu pentru G4 Media.

De asemenea, rectorul Universității este de părere că se va putea atinge nivelul de 60-70% de vaccinare în România.