Președintele Klaus Iohannis, după ședința de la Palatul Cotroceni, a declarat că școlile se vor redeschide începând cu 8 februarie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele explică modul în care va fi posibilă redeschiderea școlilor din al doilea semestru al anului școlar în curs.

„Începând cu 8 februarie, dacă evoluția pandemiei se menține ca în ultimele săptămâni, majoritatea școlilor se vor redeschide și elevii se vor întoarce în clase. Se revine, practic, la sistemul cu 3 scenarii, în funcție de contextul epidemiologic din fiecare localitate.

În scenariul verde – toți elevii merg la școală, în scenariul galben, se deschid grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII/XIII, restul rămân în online. În scenariul roșu, adică rata de infectare peste 3, rămân deschise doar grădinițele și clasele primare. Dacă rata ajunge peste 6, localitatea se carantinează și învățământul trece cu totul în online. Aceste lucruri vor deveni realitate dacă situația pandemică nu se înrăutățește grav. De aceea, este foarte important să respectăm în continuare toate restricțiile aflate în vigoare”, declară Klaus Iohannis pe pagina de Facebook.