FBI spune, printr-un nou buletin, faptul că susținătorii lui Trump plănuiesc „proteste armate” la Capitoliul SUA și la toate celelalte capitolii din țară. 

În buletinul emis de FBI se arată că protestele „sunt planificate în toate cele 50 de capitale de stat, din 16 ianuarie până cel puțin 20 ianuarie și la Capitoliul SUA, din 17 ianuarie până în 20 ianuarie”.

Katersky, jurnalistul care a primit primul textul buletinului, a specificat printr-o postare pe Twitter că un grup de oameni dorește „asaltarea” tribunalelor și a clădirilor locale, de stat și federale, dacă Trump este eliminat din funcție înainte de Ziua Inaugurării. De asemenea, și FBI a spus că „a primit informații despre un grup armat identificat care intenționează să călătorească la Washington, D.C. pe 16 ianuarie”.

Jurnalistul a mai scris: „Grupul a avertizat că, dacă Congresul încearcă să îl elimine pe POTUS (eng. President of the United States – Președintele Statelor Unite ale Americii) prin intermediul celui de-al 25-lea amendament, va avea loc o revoltă uriașă”.

Donald Trump a spus, tot pe Twitter, că NU va participa la inaugurarea președintelui ales Joe Biden pe 20 ianuarie. Ulterior, rețelele de socializare Twitter, Facebook și Instagram i-au blocat permanent accesul.

Pentagonul a declarat luni că ar putea revizui trupele programate să fie dislocate la inaugurarea lui Biden pentru a se asigura că nu au legături cu teroriștii interni. Șeful Gărzii Naționale a spus că Washington, D.C. va primi cel puțin 15.000 de gardieni până sâmbătă pentru a sprijini forțele locale în ziua Inaugurării.

În urma intrării forțate a susținătorilor lui Trump în Capitoliul SUA, au murit cinci persoane, iar 52 au fost arestate, patru dintre ele pentru posesie ilegală de arme. Autoritățile au găsit, de asemenea, bombe la sediul Partidului Democrat și la sediul Partidului Republican.