Alexander Nanau, regizorul filmului „Colectiv”, a refuzat să fie premiat de către Klaus Iohannis

"în Știri" by

Klaus Iohannis a fost refuzat de către regizorul Alexander Nanau al filmului „Colectiv”, în contextul premierii acestuia.

Regizor al filmului memorabil „Colectiv”, Alexander Nanau era candidat la premierea de Ziua Culturii Naționale, oficiată de Klaus Iohannis. Însă, prin manifestul acestuia de pe Facebook, pe 12 ianuarie dimineață, regizorul a refuzat această oportunitate.

În postare, acesta a adăugat că motivul întemeiat pentru care nu va participa la acest eveniment este bazat pe lipsa de promovabilitate a culturii din țară.

„Nu e vorba despre mine, apelul îl fac pentru tinerii artiști din România, pentru teatrele independente, pentru galeriile culturale, pentru toți cei din cultură, care au fost duși cu vorba de către Guvern, de către stat”, spune regizorul.

„Cred cu tărie că în acest timp de criză statul Român nu ar trebui să folosească ziua culturii pentru ceremonii și decorări simbolice, ci pentru anunțarea și implementarea unor soluții concrete de salvare a sectorului cultural”, a mai adăugat acesta.

Autor: Neculau Ștefan

Lasă un răspuns