În Elveția, închiderea școlilor este benefică și aduce rezultate ce spun că aceasta a fost cea mai eficientă decizie privind evoluția pandemiei.

Duminică, cercetătorii de la Institutul Federal de Tehnologie din Elveția au precizat că închiderea școlilor în martie a redus mobilitatea cu o cincime.

Închiderea școlilor a redus mobilitatea cu 21,6 la sută”, a declarat pentru AFP Stefan Feuerriegel, profesor de sisteme informaționale de management, cel care a condus studiul.

„Închiderea școlilor reduce mobilitatea (care) apoi reduce noile cazuri de COVID-19”, a mai spus el.

Echipa lui Feuerriegel a analizat aproximativ 1,5 miliarde de mișcări din datele de telecomunicații elvețiene în perioada 10 februarie – 26 aprilie anul trecut, pentru a evalua impactul asupra mobilității, pe măsură ce au fost introduse diferite măsuri anti-COVID.

Elveția a închis școlile pentru 2 luni și le-a deschis treptat.

Printre măsurile luate de autoritățile guvernamentale a fost interzicerea adunărilor de peste cinci persoane, care la rândul său, a redus mobilitatea cu 24,9 la sută și închiderea restaurantelor, barurilor și magazinelor neesențiale, ceea ce a făcut ca oamenii să se miște cu aproximativ 22,3 la sută mai puțin, arată studiul.

Dacă școlile sunt închise, ne putem aștepta la o schimbare importantă în comportament […] nu numai copiii vor rămâne acasă, ci uneori acest lucru va însemna ca și părinții să își schimbe rutina de deplasări”.