Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut în Elveția după închiderea școlilor!

"în Știri" by

În Elveția, închiderea școlilor este benefică și aduce rezultate ce spun că aceasta a fost cea mai eficientă decizie privind evoluția pandemiei.

Duminică, cercetătorii de la Institutul Federal de Tehnologie din Elveția au precizat că închiderea școlilor în martie a redus mobilitatea cu o cincime.

Închiderea școlilor a redus mobilitatea cu 21,6 la sută”, a declarat pentru AFP Stefan Feuerriegel, profesor de sisteme informaționale de management, cel care a condus studiul.

„Închiderea școlilor reduce mobilitatea (care) apoi reduce noile cazuri de COVID-19”, a mai spus el.

Echipa lui Feuerriegel a analizat aproximativ 1,5 miliarde de mișcări din datele de telecomunicații elvețiene în perioada 10 februarie – 26 aprilie anul trecut, pentru a evalua impactul asupra mobilității, pe măsură ce au fost introduse diferite măsuri anti-COVID.

Elveția a închis școlile pentru 2 luni și le-a deschis treptat.

Printre măsurile luate de autoritățile guvernamentale a fost interzicerea adunărilor de peste cinci persoane, care la rândul său, a redus mobilitatea cu 24,9 la sută și închiderea restaurantelor, barurilor și magazinelor neesențiale, ceea ce a făcut ca oamenii să se miște cu aproximativ 22,3 la sută mai puțin, arată studiul.

Dacă școlile sunt închise, ne putem aștepta la o schimbare importantă în comportament […] nu numai copiii vor rămâne acasă, ci uneori acest lucru va însemna ca și părinții să își schimbe rutina de deplasări”.

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi