S-a deschis o anchetă penală pentru incitare la ură în cazul Cumpănașu!

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria București din sectorul 4 și Poliția Capitalei au deschis o anchetă penală în rem în cazul Cumpănașu, după ce zeci de clipuri care incită la ură și discriminare au fost postate de acesta pe profilul său personal de TikTok.

Parchetul de pe lângă Judecătoria București din Sectorul 4 a înregistrat un dosar penal la data de 06.01.2021, după ce Poliția Capitalei s-a sesizat în cazul săvârșirii infracțiunii de incitare la ură sau discriminare, iar ancheta penală a început în rem.

Cumpănașu administrează un cont de TikTok sub numele de „profu’ online” și este urmărit de aproape 500.000 de copii și tineri. Acesta face „educație” pe manele și îndeamnă elevii să aplice anumite comportamente în ceea ce privește școala online, explicând ce „drepturi” au.

Fostul candidat la prezidențiale a făcut multe live-uri pe TikTok în care au participat tineri, în multe cazuri aceștia fiind minori. Conform Aktual24, Cumpănașu a făcut aluzii sexuale în repetate rânduri, spunându-i unei minore: „tu ai un păr frumos, ești o fată destul de dezvoltată”, în alte discuții vorbind despre „dotările” sale naturale, iar cu o altă minoră a purtat o discuție despre potență.

Conform unui comunicat de presă al Parchetului, urmează să fie desfășurată o anchetă penală pentru a determina dacă aceste fapte fac obiectul unei cauze penale:

„În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice.

În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului.

Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție”.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare