Cadavrul pacientului mort de Covid-19 este de negăsit!

"în Știri" by

Corpul unui pacient care a murit din cauza COVID-19, la Spitalul Floreasca pe 31 decembrie 2020, s-a pierdut. Familia care trebuia să identifice astăzi cadavrul pentru a-l înmormânta, a făcut sesizare la Secția 1 de Poliție, unde există o anchetă în desfășurare. Cel mai probabil s-au încurcat cadavrele.

Conform declarațiilor Dr. Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, se realizează o anchetă și la nivelul spitalului:

„Precizez de la început că în unitate se desfășoară o cercetare administrativă, pentru a vedea cum s-au petrecut exact lucrurile. În momentul în care un pacient decedează, el primește o brățară de identificare, care se aplică la încheietura mâinii și apoi este pus în doi saci de cadavre. Personalul Serviciului de anatomie patologică are obligația – în momentul în care predă pacientul decedat familiei – să verifice datele din cartea de identitate și cele de pe brățara de la mână, iar familia trebuie să recunoască decedatul.

În această situație noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat și una dintre familii a identificat cadavrul și acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de familie sau dacă cineva a greșit în momentul în care a predat cadavrul, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate.

Pe lângă verificarea noastră, și poliția face o verificare, pentru că trebuie exhumat cadavrul și dat familiei în drept.”

Cazul cadavrului dispărut este anchetat și de procurori, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

 

Lasă un răspuns