Raed Arafat: Nu vor exista discriminări condiționate de vaccinarea anti-COVID!

"în Știri" by

Secretarul de stat Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat că România nu va aplica restricții și discriminări asupra persoanelor nevaccinate anti COVID-19, în același timp susținând că vor fi posibile condiționări și restricții mai stricte aplicate în anumite zone din străinătate în ceea ce privește deplasarea românilor.

Șeful DSU a declarat sâmbătă seară că este posibil ca unele state grav afectate de pandemie să aplice condiția „poți să vii dacă ești vaccinat”. Acesta a subliniat că, în România, acest fel de discriminări și restricții nu vor fi aplicate.

Arafat a mai adăugat că, deși o persoană va face o formă ușoară de Coronavirus, vaccinul joacă un rol important în prevenirea unei forme severe și ale unor sechele pulmonare care pot avea repercusiuni pe perioade lungi de timp, chiar pe viață, adăugând că abia așteaptă să se vaccineze și el.

Niciunul dintre noi nu recomandă acest lucru fără să spună că o să se vaccineze. Eu am zis că aștept momentul. Eu sigur mă vaccinez. Nu se pune problema.

Abia aștept acest lucru. Pentru că oricare dintre noi este vulnerabil și este la orice moment expus să se infecteze și să ajungă chiar pe patul de Terapie Intensivă”, a declarat șeful DSU.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi