Mai mult de un miliard de măști sanitare ajung în oceanele lumii!

"în Știri" by

Mai mult de 1,5 miliarde de măști de unică folosință vor ajunge în oceanele lumii, iar mii de tone de plastic vor polua apa din cauza măștilor, este semnalul de alarmă tras de un grup de ecologiști din Hong Kong.

Pentru a reuși să se facă față cererii de măști în pandemie, anul acesta au fost realizate peste 52 de miliarde de măști de protecție de unică folosință, potrivit unui raport al OceansAsia, un grup de ecologiști din Hong Kong.

Măştile faciale de unică folosinţă sunt fabricate dintr-o varietate de materiale plastice suflate în topitură şi sunt dificil de reciclat, atât din cauza compoziţiei, cât şi a riscului de contaminare şi infecție”, se arată în raport.

„Aceste măşti ajung în oceanele noastre atunci când sunt aruncate în mod necorespunzător, atunci când sistemele de gestionare a deşeurilor sunt inadecvate, inexistente sau când aceste sisteme sunt copleşite din cauza volumului crescut de deşeuri”, se mai arată în documentul citat de New York Post.

S-ar putea ca peste 6,800 tone de măști să ajungă în oceane, iar acestea se descompun în aproximativ 450 de ani.

Măștile odată ajunse în oceane prezintă un risc pentru viața marină și acvatică din cauza particulelor de micro-plastic și nanoplastic din care sunt formate.

Măștile au provocat deja accidente în oceane, după ce un pește a fost prins în ațele unei măști.

Foto: OceansAsia

Un tânăr pasionat de scris și jurnalism în general. Pasiunea pentru scris a apărut încă din copilărie, iar mai târziu am realizat că pot face mai mult decât să scriu într-un caiet. Am continuat pe un blog personal, iar mai târziu am descoperit că dincolo de blogul personal sunt alte căi prin care îmi pot face vizbilă pasiunea și munca. Povestea mea este percepută în funcție de cum eu o văd. Sfatul meu este să fii un om încrezător și înțelept.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi