Pătratul Roşu

„Pătratul Roșu” – primul podcast de educație sexuală din România

"în Știri" by

Doi tineri au inițiat primul podcast de educație sexuală din România, „Pătratul Roșu”.

Până când subiectul controversat numit „Intruducerea educației sexuale în scoli” va fi discutat în amănunt de către noul Parlament, tinerii tind să se descurce singuri.

Astfel, vorbim despre doi tineri, Dana Alecu şi Răzvan Boltăreţu, cei care au iniţiat „Pătratul Roşu” – un podcast în cadrul căruia sunt invitaţi specialişti ce răspund la întrebări sensibile.

Când le-am propus invitaţilor să participe la iniţiativa noastră, noi nu le-am oferit efectiv nimic. 06:04 CUT 06:26, oamenii au fost foarte deschişi şi vorbim aici despre oameni din domenii precum ginecologie. A fost fain să vedem o astfel de deschidere”, spune Dana Alecu, iniţiatoare Pătratul Roşu.

Cum se dezvoltă podcastul lor?

Dana și Răzvan strâng pe paginile de Facebook și Instagram, întrebări sensibile puse de tineri, pe care le dezbat ulterior în emisiune.

Greşelile pe care le faci fără tipul acesta de educaţie sunt mult mai mari decât cele pe care le faci fără orice alt tip de educaţie. Educaţia aceasta sexuală poate rezolva numeroase probleme şi mai ales, putem să sperăm să ajungem la nivelul la care oamenii să nu mai fie marcaţi de unele momente din viaţa lor”, arată Răzvan Boltăreţu.

Conform Mediafax, PNL și USR Plus vor trebui sa cadă de comun acord în privința educației sexuale din școli, după ce au votat diferit.

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi