Cresc alocațiile și pensiile în 2021!

"în Știri" by

Alocațiile copiilor vor crește de două ori, cu câte 20%. Pensiile vor fi și ele majorate, dar nu cu 40%, așa cum se preconiza.

Prima majorare a alocațiilor va fi aplicabilă de la începutul anului, iar cea de-a doua de la jumătatea lui 2021. În ceea ce privește pensiile, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nu a indicat un procent clar al majorării.

„Vor creşte. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare pentru creşterea pensiilor, am spus foarte clar că avem în vedere o creştere care să acopere 100% rata inflaţiei şi 50% din câştigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuţiile cu ceilalţi parteneri, pentru că suntem într-o coaliţie în acest moment şi deciziile le luăm împreună. Pentru plata alocaţiilor, vă reamintesc că noi am avut o gândire de creştere etapizată, pentru a putea face faţă bugetului acestei solicitări de dublare a alocaţiilor. Va fi o creştere la începutul anului viitor, a doua creştere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor şi ultimele două, peste doi ani”, a spus  Alexandru, la RFI.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi