Pe urma hoților de lemn: tăieri ilegale la Alba

"în Texte" by

Au fost efectuate 23 de percheziții domiciliare la persoanele care sunt bănuite de tăieri ilegale din fondul forestier național, pe baza unor avize de însoțire false.

„La data de 21 decembrie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, efectuează 23 de percheziții, toate în județul Alba, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals sub înscrisuri în semnătură privată și fals intelectual. Din cercetări a reieșit că în perioada martie – septemvrie 2020, o societate comercială din județul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat fără drept și ar fi sustras arbori, din speciile molid și brad, din fondul forestier național”, anunță IGPR.

Potrivt Mediafax, reprezentanții societății ar fi întocmit documente de însoțire false sau documente de însoțire în care s-au menționat cantități de material lemnos mai mici decât cele transportate în realitate.

Materialul lemnos, brut sau prelucrat sub formă de cherestea, a fost vândut către alte societăți sau persoane fizice

S-a făcut o estimare a prejudiciului, acesta ajungând la 48.000 de lei.

Nouă persoane vor fi audiate în cursul zilei de astăzi.

Lasă un răspuns