Weekend aglomerat pe pârtiile din țară!

0
75 views

Turiștii s-au bucurat de o altă zi de schi. La Cota 2000, aceștia au uitat de numărul mare de îmbolnăviri zilnice din țară. Imaginile din stațiunile montane au fost virale în acest weekend, când oamenii s-au bucurat de vremea frumoasă, perfectă pentru o zi pe pârtie.

Potrivit mediafax.ro, la începutul weekend-ului pârtiile au fost supraaglomerate. În cursul zilei de sâmbătă au fost luate noi măsuri pentru a se evita aglomerația și răspândirea coronavirusului. După cum era de așteptat, aglomerația a existat și astăzi, iar cozile la telescaun păreau interminabile.

Comandantul Jandarmeriei Montane Prahova, Adrian Dumitrache, spune că turiștii, contrar aglomerației, au respectat măsurile de distanțare: „E un flux ridicat de turiști, aglomerare mai mare de persoane în Valea Soarelui. Acționăm pentru menținerea ordinii și siguranței publice și pentru respectarea măsurilor de prevenire a coronavirusului, portul măștii, distanțarea socială între turiști. Oamenii au fost receptivi, am avut un feedback pozitiv din partea lor, nu am avut probleme până în momentul de față. Deci e ok, au înțeles situația și timpul mai mare de așteptare la telescaun”.

În ședința de sâmbătă, în care s-au stabilit măsurile de prevenire a virusului, s-a luat în calcul și un ajutor din partea armatei, însă acest lucru se va întâmpla doar dacă jandarmii montani nu vor face față.