Serata de Crăciun: Cum au salvat studenții de la Construcții mai multe familii nevoiașe

0
132 views

Studenții de la Facultatea de Construcții din București adună pachete pentru cei nevoiași. Fiecare persoană care a donat primește, în semn de recunoștință, un glob.

Totul a pornit de la o provocare pe internet:

„Dacă ai în plan să faci o faptă bună anul acesta, urmează pașii de mai jos:

În aria căminului C4 (n.r. București) sunt amplasate două cutii (la parter, în interior, pentru cei cazați în cămin și una afară pentru cei cazați în C7 și nu numai)!

Challenge-ul este următorul:

– Împachetează o mică atenție (haine pe care nu le mai porți, jucării, obiecte utile, lucruri de care tu nu te mai bucuri);

– Du-le la cutia magică de sub brad sau din fața căminului;

– Dacă stai în C4, nu uita să iei un cartonaș și să improvizezi un glob: scrie-ți numele sau poate un mesaj și agață-l în brad;

– Bucură-te și mândrește-te cu fapta ta bună pe Instagram: fă o poză, pune #daruiestesitu și nu uita să provoci alți prieteni dându-le un tag!

– Nu uita să ne tăguiești și pe noi (@ascb) pentru a ne mândri cu o comunitate atât de frumoasă și pe pagina noastră!”

 

-Postare preluată de pe pagina de Facebook a Adinei Hușcă, unul dintre cei responsabili pentru strângerea donațiilor.

Serata de Crăciun este o tradiție la care ASCB (Asociația Studenților La Construcții din București) nu a vrut să renunțe, în ciuda situației actuale. Serata cuprinde un șir de evenimente care au loc în fiecare zi pentru o săptămână. Astăzi e ultima zi.

 „Pe lângă evenimentele cu scop caritabil, care s-au desfășurat online din pricina contextului (seară de filme, stand-up, campionat de jocuri, concurs de cultură generală), asociația a avut câte un reprezentant pe județ pentru strângerea donațiilor. Eu am fost responsabilă pe Campusul UTCB și cei de prin apropiere. #daruiestesitu e un challenge care te provoacă să faci fapte bune și a reușit să mobilizeze mulți studenți. Voluntarii au fost foarte implicați și am strâns lucruri din toată țara pentru bucuria unor familii mai puțin norocoase”, spune Adina Hușcă pentru POV21.

„Prima familie pe care dorim să o ajutăm este familia Simion, din județul Călărași. Mama, Ionela, îi crește singură pe cei doi copii – Adrian (13 ani) și Florina (8 ani). Aceasta muncește în sat oricând are ocazia, în încercarea de a le asigura copiilor un trai mai bun. Familia Marin este din județul Ialomița. Bunicii o cresc pe nepoata lor, Daria, în vârstă de 11 ani, întrucât mama acesteia nu se ocupă de fetiță. Bunicul muncește pentru a-și ajuta familia. Bunica Dariei suferă de cancer la sân, dar, în ciuda condiției medicale, muncește în grădini.
Următoarea familie asupra căreia ne îndreptăm atenția este familia Sălcianu din județul Prahova. Compusă din 2 copilași (David, în vârstă de 1 an și 7 luni, și Antonio, în vârstă de 6 ani) și doi părinți, familia este puternic încercată. Antonio suferă de ADHD, iar fratele său are o tulburare de dezvoltare. Tatăl este singura sursă de venit a familiei, întrucât mama trebuie să stea în permanență cu cei mici.
Tot în județul Prahova, regăsim familia Roșu. Mama, Nicoleta, are 4 copii – 3 băieți și o fetiță. Doi dintre băieți suferă de forme severe de autism. Copilașii sunt Andrei (15 ani), Florin (11 ani), George (10 ani) și Sofia (5 ani). Florin și George urmează cursurile unei școli speciale din Ploiești.
Totodată, ne dorim să ajutăm și familia Radu. Mama și cei 2 copii – Antonia (7 ani) și Ștefan (13 ani) locuiesc în județul Ilfov. Mama se descurcă greu, iar durerea ei este accentuată întrucât băiatul ei suferă de o tumoră neoperabilă la ochi, extrem de dureroasă. Banii donați vor fi utilizați atât pentru tratamentele celor 5 familii, cât și pentru alte necesități de care au nevoie.
Familia din județul Galați, satul Ionașesti, a căror casă a fost cuprinsă de flăcări. Denisa și Iulian, doi frățiori de 9 și 11 ani, au nevoie de ajutor urgent. Din păcate, situația financiară a familiei lor este foarte redusă, iar mai mult decât atât, mama suferă de handicap. Tatăl este șomer din cauza zonei defavorizate în care trăiește, prin urmare aceștia fiind nevoiți să doarmă într-un grajd, alături de animale. Dorința Denisei este să o ajutăm să-i refacem casa și speră ca de Crăciun să aibă unde dormi și unde să-l primească pe Moș Crăciun! Nu își dorește foarte multe: doar câteva hăinuțe care să le înlocuiască pe cele pierdute în flăcări și câteva dulciuri. Iulian își dorește mai mult cărți, curent și acces la internet, iar pentru surioara lui își dorește jucării. Din păcate, părinții Denisei și ai lui Iulian nu își vor permite sa îl aducă pe Moș Crăciun. Cu banii donați se vor achiziționa materialele necesare construirii unei case pentru familia pe care dorim să o ajutăm.”
– Facebook: Asociația Studenților La Construcții din București