Primele 10 spitale la care va ajunge întâia tranșă cu vaccinuri

O listă cu primele 10 spitale la care va ajunge întâia tranșă cu vaccinuri a fost publicată!

Primele 10.000 de doze de vaccin care vor ajunge în România vor fi distribuite în zece spitale din toată țara, anunță Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Acestea vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece spitale de boli infecțioase din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Suceava, Timișoara și Baia Mare.

Dozele de vaccin alocate primei tranșe «simbolice» vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I, conform ordinului MS nr 555 din 3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19.”, a declarat Comitetetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Așadar, spitalele care vor primi prma tranșă de vaccinuri sunt:

  1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”
  3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” (inclusiv secția externă modulară Pipera)
  4. Cluj-Napoca – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  5. Constanța – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  6. Craiova – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș”
  7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  8. Baia Mare – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rușdea”
  9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”
  10. Timișoara – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara)

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București este în curs de avizare ca centru național de stocare al vaccinurilor înpotriva COVID-19. Toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv monatera congelatoarelor de stocare la -80 °C, iar până astăzi se vor finaliza la nivelul CNCAV procedurile de lucru care privesc activitățile medicale și logistice desfășurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

De asemenea, vor începe activitățile de training a personalului vaccinator. Se estimează că întreg personalul vaccinator vor trece prin această pregătire până pe data de 25 decembrie 2020.

Paula Stoica
Paula Stoica
Studentă la Jurnalism în cadrul FSPAC, UBB - Cluj-Napoca.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare