Criminalul care a ucis și îngropat o elevă de liceu a fost pedepsit!

"în Știri" by

Criminalul care a ucis și îngropat o elevă de liceu a fost pedepsit!

Incidentul a avut loc în primăvara acestui an, în luna martie, principalul suspect al omorului fiind prins de poliţişti în momentul în care încerca să fugă din ţară. Inițial era un caz de dispariţie al unei eleve de liceu, potrivit Adevărul.

O elevă de liceu, în vârstă de 18 ani, din judeţul Satu Mare, a fost dată dispărută de către familie în data de 6 martie, iar apoi adolescenta a fost găsită moartă și îngropată pe un câmp din localitatea Dorolţ.

Carmen studia la un liceu din Baia Mare, iar la sesizarea familiei, polițiștii au întocmit un dosar penal în data de 7 martie, privind săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate. Se bănuia că a fost răpită de cineva, poate o grupare interlopă, însă cercul de suspecţi s-a strâns la scurt timp.

Pe data de 9 martie, un tânăr de 21 de ani, iubitul tinerei, fiind unul dintre suspecţi, a încercat să iasă din ţară prin Punctul de Trecere al Frontierei Petea, deşi i s-a adus la cunoștință faptul că nu are voie să părăsească ţara pentru o anumită perioadă de timp.

Tânărul a fost identificat şi reţinut, iar în urma audierilor, acesta a recunoscut faptul că el a ucis-o pe fata de 18 ani, apoi i-a condus pe poliţişti la locul faptei.

La locul indicat de tânăr, pe un câmp din localitatea Dorolţ, la doar câţiva kilometri de frontieră, a fost descoperit trupul îngropat al adolescentei.

După 8 luni, tânărul a fost condamnat de magistraţii din Maramureş la detenţie pe viaţă şi trebuie să achite daune morale în valoare de 250.000 de euro.

Prin sentinţa penală nr. 232/15.12.2020 s-a dispus: (…) condamnă pe inculpatul – Cardos Cristian Mihai pentru săvârşirea infracţiunilor de: – omor calificat (…) la detenţiune pe viaţă. – lipsire de libertate in mod ilegal (…) la pedeapsa de 1 an închisoare. (…) aplică inculpatului Cardos Cristian Mihai pedeapsa detenţiunii pe viaţă. (…) obligă inculpatul să plătească despăgubiri civile către părţile civile, după cum urmează: – 100.000 de euro sau echivalentul în lei la data plăţii cu titlu de daune morale către partea civilă T.L. (…); –100.000 de euro sau echivalentul în lei la data plăţii cu titlu de daune morale către partea civilă T.D. (…); – 50.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii cu titlu de daune morale către partea civilă T.G. (…); – 20.000 lei cu titlu de daune materiale către părțile civile T.L., T.D. si T.G.”, se arată în sentinţa magistraţilor.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi