Când va începe vaccinarea împotriva Coronavirusului? Iată mesajul președintelui Klaus Iohannis! 

0
50 views

Vaccinarea împotriva Coronavirusului va începe peste câteva zile, după cum a spus și președintele României, Klaus Iohannis, într-o postare pe Facebook.

Vaccinarea este voluntară, dar pentru a stopa infectarea cu COVID-19 se recomandă ca toți cetățenii să se vaccineze.

În prima etapă, va avea prioritate personalul medical, urmând ca din martie-aprilie să aibă acces la acest vaccin și populația de rând.

Iată mesajul lui Klaus Iohannis de pe Facebook: „Vom intra imediat după Crăciun în campania de vaccinare cu o primă tranșă de 10.000 de doze. În prima etapă, va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul esențial, iar în martie – aprilie populația generală. Vaccinarea este voluntară, dar o recomand tuturor, fiindcă este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate foarte bune, sigure și eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Dacă ne mobilizăm și ne vaccinăm, până în vară putem scăpa probabil de această pandemie. Până atunci însă trebuie să avem mare grijă și să respectăm restricțiile! Măsurile în vigoare s-au dovedit corecte și rămân obligatorii și de Crăciun, și de Anul Nou. Este interesul fiecărui român să le respecte pentru ca el, copilul sau părintele lui să nu ajungă în spital. De aceea, în timpul sărbătorilor, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia!”.