Insulele Marshall

O navă fantomă a eșuat în Insulele Marshall!

"în Știri" by

Conform news.ro, o ambarcațiune de dimensiuni reduse a eșuat în Insulele Marshall din Oceanul Pacific, fără a avea pasageri la bord.

Ambarcațiunea transporta peste 600 de kilograme de cocaină.

Cocaina era ambalată şi sigilată în pachete, potrivit Poliţiei Insulelor Marshall, care a preluat şi distrus majoritatea pachetelor prin incinerare.

Potrivit postului Radio New Zealand, afiliat CNN, unul dintre cei 400 de locuitori ai atolului Ailuk a descoperit săptămâna trecută ambarcațiunea, care era prea grea pentru a putea fi adusă la mal de locuitori. Aceștia au găsit pachetele de cocaină ascunse sub punte, ca mai apoi să anunțe autoritățile.

Valoarea încărcăturii este estimată la 880 de milioane de dolari.

Este cea mai mare încărcătură de cocaină care a ajuns vreodată în Insulele Marshall. Conform autorităţilor, ambarcaţiunea s-ar fi putut afla în derivă pe mare timp de un an sau doi.

Aceasta este una dintre cele mai mari încărcături de droguri, dar nu este prima, în contextul în care această ţară din Oceanul Pacific se află pe o rută majoră a traficului de droguri şi în care numeroase transporturi au fost confiscate sau descoperite.

 

Lasă un răspuns