Noi simptome

Nou simptom COVID-19 care afectează femeile pe termen lung

"în Știri" by

De la dureri musculare la probleme respiratorii și la oboseală, tot mai multe persoane au rămas cu simptome mult timp după vindecarea de COVID-19.

Cercetătorii au descoperit un nou simptom asociat infectării cu COVID-19.

A apărut un nou simptom asociat infectării cu virusul SARS-CoV-2. Tot mai multe femei au raportat dereglări ale ciclului menstrual, cheaguri de sânge sau dureri mari în timpul menstruației.

Medical News Today a discutat cu câteva femei care au manifestat probleme, precum și cu doi doctori ginecologi.

La două săptămâni de la infectarea cu COVID-19, trebuia să îmi înceapă menstruația, dar nimic. M-am gândit că sunt foarte bolnavă, dar îmi voi reveni. Nu s-a întâmplat nimic nici a doua lună. Opt luni mai târziu, am avut doar cinci cicluri menstruale, a declarat Rose.

O altă femeie intervievată de Medical News Today a mărturisit că: „Am avut cicluri neregulate, care au variat de la 24 la 28 de zile. Primele trei luni am observat cheaguri foarte mari de sânge, ceea ce m-a alarmat. Am vorbit cu doctorul de familie și mi-a spus că este normal”.

Este încă neclar motivul acestor simptome, dar, pe lângă impactul concret al virusul asupra organismului, dereglările pot fi și consecința stresului.

Informația publicată în ceea ce privește efectele SARS-CoV-2 este dispersată. Cu toate acestea, există posibilitatea ca virusul să atace funcția ovarelor. Studii de mică anvergură din China au demonstrat că 25% dintre femeile infectate cu COVID-19 au schimbări menstruale. Acestea par să dispară după recuperarea pacientei, dar momentan nu există informații privind modul în care este afectată fertilitatea, a declarat dr. Linda Fan, profesor asistent de Obstetrică, Ginecologie și Științe Reproducătoare la Universitatea Yale.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi