Elev din Republica Moldova, la reanimare în urma pedepsei date de profesoara de sport

0
475 views

Un elev moldovean în vârstă de 15 ani de la Liceul Teoretic „Ginta Latină” din Chișinău a ajuns la secția reanimare după ora de educație fizică. Acesta, împreună cu alți 3 elevi, ar fi întârziat la oră și au fost pedepsiți de către profesoara de sport să facă 150 de genuflexiuni.

După ce copiii au executat cu greu pedeapsa, unul dintre ei a început să se simtă rău și a plecat acasă. Următoarea zi, băiatul a fost internat la terapie intensivă. Tânărul suferă de afecțiuni cardiovasculare și de anemie, dar medicul i-a permis efortul fizic la orele de sport. Totuși, pedeapsa a fost prea dură pentru el.

Marina Leahu, bunica băiatului: „Copiii fără să se încălzească au făcut acest exercițiu. Profesoara a insistat să termine genuflexiunile. Cum să pedepsească așa un copil? Pentru asta există agendă, părinți. Pedeapsa trebuie să fie altfel aplicată, nu cu efort fizic. […] I s-a ridicat temperatura și i s-au umflat picioarele. A doua zi, am chemat ambulanța, pentru că situația s-a agravat. Medicii ne-au zis că el are distrofie musculară și a făcut exces de efort fizic”.

„Altceva nu am avut nimic, niciun semnal de la nimeni, nici de la mamă și nici de la bunică. Toți elevii, când au mers la lecția de educație fizică, au făcut aceleași exerciții. Toată clasa a întârziat și au făcut un efort fizic pe care l-a propus doamna profesoară”, a spus directorul adjunct al instituției, Violeta Panfil.

Situația a atras atenția Direcției de Învățământ, Tineret și Sport a municipiului Chișinău. Viorica Negrei, șef adjunct: În actele normative nu se prevede vreo formă de sancțiune pentru întârziere la lecție”.

În acest moment, băiatul se află în secția de reanimare a Spitalului pentru copii din Chișinău. Starea lui este stabilă. Acesta va fi supus unor investigaţii medicale, iar până atunci, medicii evită să se pronunțe dacă boala a survenit din cauza efortului fizic la care a fost supus sau există alte motive.

 

Autor: Paula Stoica