dosar penal

A dat foc mașinii polițistului care i-a deschis dosar penal!

"în Știri" by

Unui șofer i s-a deschis dosar penal după ce a fost prins de către un polițist din Darabani, Rădăuți, conducând un autovehicul sub influența alcoolului. După trei zile, șoferul a incendiat mașina personală a polițistului.

Reprezentanții Europol au declarat, într-o postare pe Facebook, următoarele:

,,Acestea sunt consecințele pe care le suportă polițiștii care își fac treaba.

Este realitatea dureroasă din județul Botoșani, unde, în data de 3 decembrie, colegul nostru din cadrul Poliției Orașului Darabani a fost amenințat cu moartea pentru că a ,,îndrăznit” să-i întocmească un dosar penal unui bărbat pe care l-a prins conducând un autoturism sub influența alcoolului. În următoarea seară, în timp ce se afla în locuință alături de familie, colegul nostru a fost alarmat de strigătele vecinilor, iar când a ieșit și-a văzut autoturismul în flăcări

Au fost aduse acuzații grave pentru șefii Poliției din Botoșani care nu i-au asigurat protecția polițistului amenințat cu moartea.

,,Deși pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar o astfel de faptă nu poate fi încadrată altfel decât ca ultraj, conducerea IPJ Botoșani nu a dispus măsuri de protecție pentru polițist și familia acestuia, cercetările efectuându-se doar pentru banală infracțiune de distrugere față de autori necunoscuți. Vom interveni punctual pentru a ne asigura că polițistul va fi despăgubit pentru aceste daune și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei, din «distrugere» în «ultraj», în condițiile în care avem suficiente elemente de cauzalitate care să asocieze incendierea cu calitatea de polițist”, au mai precizat cei de la Europol.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi