Un bebeluș a murit la Spitalul Județean Alba! A fost deschisă o anchetă

0
46 views
și-a omorât fetița
și-a omorât fetița

A fost deschisă o anchetă de către polițiștii din Alba, după ce un bebeluș a murit în camera de gardă a Spitalului Județean.

Duminică seara, părinții bebelușului, o fetiță de numai trei zile, au solicitat intervenția unei ambulanțe în localitatea Zlatna, după ce au observat că aceasta s-ar fi înecat cu lapte.

Mama ar fi hrănit fetița cu biberonul, iar mai apoi ar fi așezat-o în pat, ca după câteva momente să observe că micuța respira greu și începea să se simtă rău.

O pacientă la care era înaltă suspiciune de aspirație în urma alimentației primite la domiciliu, am înțeles că a fost alimentată cu biberonul și apoi a fost așezată în pat. Ar fi fost văzută de către mamă că respiră greu, că era albastră la față. A fost solicitată ambulanța de la Centrul de Permanență de la Zlatna. Starea era extrem de gravă. S-a recurs la intubația copilului”, a declarat Aurel Crișan, șef UPU SMURD Alba.

Medicii din Unitatea de Primiri Urgențe au constatat că bebelușul se află în stare critică, astfel că au hotărât să îl transfere la Târgu Mureș.

Bebelușul a făcut câteva stopuri cardio-respiratorii și nu a reușit să supraviețuiască.

Din păcate, copilul a făcut trei-patru stopuri cardio-respiratorii. După ultimul nu a mai răspuns la toată terapia intensivă”, a adăugat Aurel Crișan, șef UPU SMURD Alba Iulia.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru ucidere din culpă, în urmă căreia se va stabili cu exactitate dacă cineva se face vinovat de moartea pruncului.