doi români atacați de un psihopat

Trei persoane, dintre care doi români, au fost atacate cu sălbăticie de un bărbat ce prezenta probleme psihice. Când a fost prins de polițiști, psihopatul a mărturisit că a săvârșit atacul deoarece i-a auzit vorbind în română.

Incidentul a avut loc sâmbătă seara, în Antony, Hauts-de-Seine, un orășel situat în suburbiile sudice ale Parisului.

Un bărbat cu probleme psihice a atacat din senin trei trecători, provocându-le răni grave. Doi dintre răniți erau cetățeni români, unul dintre ei ajungând la terapie intensivă în stare critică.

Se pare că este vorba de un tânăr de 19 ani și de o femeie, care era încă la terapie intensivă marți, 15 decembrie. A treia victimă este în continuare internată în spital.

Reprezentanţii Parchetului din Nanterre au susținut faptul că ar fi vorba de  o tentativă de crimă „din cauza rasei, etniei şi religiei”. Bărbatul care i-a atacat, fără absolut niciun motiv, le-a mărturisit anchetatorilor că a vrut să-i ucidă fiindcă i-a auzit vorbind o altă limbă şi pentru că, spune el, erau rromi. „Am vrut să-i omor pentru că sunt rromi. Am vrut să-i ucid pe rromii ăştia”, a încercat el să se justifice în faţa poliţiştilor. Acesta urmează să fie judecat.