Alexandru Rafila

Alexandru Rafila: „Noi nu am făcut nimic toată vara ca să organizăm şcolile”

"în Știri" by

Alexandru Rafila, propunerea pentru funcția de prim-ministru din partea PSD, a afirmat pentru Adevărul Live că educaţia este singura soluţie care va putea să rezolve problemele în România.

Alexandru Rafila nu este încântat de modul în care a fost organizată şcoala online în România, declarând că îi este „foarte frică de consecinţele şcolii online”.

Noi nu am făcut nimic toată vara ca să organizăm şcolile pentru acest tip de educaţie online. Aceşti copii, cu excepţia a vreo cinci săptămâni, în anul 2020, nu au făcut şcoală faţă în faţă. Pentru că s-a închis şcoala întâi în starea de urgenţă, a mai fost un simulacru de şcoală două săptămâni, până la începutul lui iunie, acum am avut cinci săptămâni de şcoală şi copiii nu s-au întâlnit unii cu alţii, nu s-au întâlnit cu profesorii. Mie îmi e foarte frică de consecinţele acestei abordări, care nu e recomandată de nimeni, este patent românesc”, a precizat medicul Alexandru Rafila.

Deputatul a declarat că dacă va fi ales pentru funcția de prim-ministru, acesta va susține redeschiderea şcolilor primare.

Absolut, pentru deschiderea şcolilor primare, pentru că există studii foarte serioase care arată că toţi aceşti copii cu vârsta de până la 10 ani, dacă le oferi condiţii care să evite transmiterea, să minimalizeze transmiterea, îşi pot desfăşura activitatea fără probleme. De fapt, s-a şi văzut că, în cele 5-6 săptămâni de activitate, sub 1% din copii şi sub 1% dintre profesori s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus. Deci e clar că nu exista un impact asupra evoluţiei pandemiei, deci e clar că şcolile primare cel puţin, trebuie redeschise. Lucrul acesta are şi un foarte bun impact economic, pentru că unul dintre părinţi, în loc să stea cu copilul acasă, merge şi lucrează. Dar nu se poate face lucrul acesta decât dacă te gândeşti puţin mai departe şi corpul programului unde copilul poate să şi mănânce, adică şcoala, trebuie să devină o a doua casă a copilului, nu poate să devină doar un spaţiu în care el vine şi pleacă şi care pentru el nu reprezintă şi din punct de vedere emoţional o zonă agreabilă şi în care merge cu plăcere pentru că se întâlneşte cu colegii lui, poate să mănânce ceva, se poate odihni, se poate relaxa, şi cred că lucrul ăsta se poate face”, a explicat medicul.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi