Un tânăr sare în ajutorul elevilor sărmani! Repară laptopuri stricate și le donează

"în Știri" by

Un tânăr din Tulcea repară laptopuri stricate și le oferă elevilor fără posibilități!

Este vorba despre Dumitru Cioran, un tânăr dintr-un sat aflat la poalele munților Măcin, pasionat de electrotehnică, care se gândește atent la elevii fără posibilități materiale.

Dumitru Cioran, în vârstă de 30 de ani, adună laptopuri stricate (sau chiar aruncate) de la cunoștințe și le repară. Ulterior, aceste mijloace necesare școlii online ajung la copiii din satul său natal, Greci, judeţul Tulcea, care nu dispun de astfel de dispozitive.

Pasionat de electrotehnică, Dumitru a donat până acum trei laptopuri reconstruite de el şi are în lucru alte două. De când lumea a început să afle detalii despre proiectul său, primește mesaje de la oameni care vor să-i trimită aparate stricate.

Care este povestea tânărului?

Conform adevărul, acesta a început şi o facultate de profil, însă a abandonat cursurile şi a plecat la muncă în Italia şi Anglia. După ani petrecuți departe, Dumitru s-a întors în România și și-a deschis un atelier de tâmplărie. În tot acest timp, nu a uitat nici de marea sa pasiune: electrotehnica.

Vorbind cu sora mea, care este director la Şcoala din Greci, am aflat că sunt copii buni la învăţătură care nu au acces la un dispozitiv electronic. Am fost puţin dezamăgit de situaţie deoarece nu prea au fost ajutaţi de stat aceşti copii, mai ales dacă într-o familie sunt doi – trei elevi, ce fac? Este destul de greu să facă cu schimbul la un singur calculator sau la un singur telefon mobil, spune Dumitru.

Și-a promovat ideea pe un grup online şi imediat a primit primele aparate stricate. După mai multe nopţi petrecute în atelierul său, au fost gata şi următoarele două laptopuri, făcând copiii săraci fericiți.

Fiind o comunitate mică, informaţiile despre alţii şi necazurile lor ajung foarte repede la tine. Rămâi impresionat de situaţia unor oameni, de implicarea sau lipsa de implicare a altora. Fac tot posibilul să ajut cât mai mulţi elevi. Stau noaptea şi le repar. Fac totul din pasiune. De la 7 ani am început să stric aparate electrice”, mai spune tânărul.

Sursă foto: adevărul

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi