Prin ce am trecut după ce am fost abuzată sexual

0
274 views
am fost abuzată sexual
am fost abuzată sexual

În secolul XXI, cam peste tot auzi că trebuie să te bucuri de viață, că viața este frumoasă, însă vine un moment când tot ce credeai a fi frumos se transformă într-un coșmar din care crezi că nu mai există scăpare.

Coșmarul acesta este redat și de viața după un abuz sexual pe care îl trăiesc multe femei.

Astăzi, voi relata o poveste despre cum este să trăiești cu o experiență de tentativă de viol.

Este dificil să zâmbești după un astfel de eveniment, pentru că lasă urme adânci. De fapt, mai greu este când îl vezi, pentru că observi o altă persoană în el, o persoană ce poartă ură și nu are pic de rușine. Te uiți la el ca să vezi cum râde de tine. Deschide gura și te face proastă doar pentru alegerea de a merge la poliție. Te privește cu mult dispreț.

Când îi vezi rudele și le dai „bună ziua”, iar ele nu îți răspund și nici nu te privesc în ochi, se așterne supărarea, dar și dezamăgirea. Ajungi să fii oprită pe stradă și să fii întrebată că „de ce ai fost la poliție?”. După ce răspunzi cu argumente solide, ți se spune că „nu este capabil de așa ceva pentru că este un băiat bun”. Încerci să răspunzi cu „da, știu. Și eu credeam la fel, că este un băiat bun, că nu mi-ar face niciodată așa ceva, dar uite că mi-a făcut”, însă răspunsul se înghite doar pentru că știi că nu are rost.
Se pare că este foarte ușor pentru colega de sex feminin să îți spună înainte că „înțeleg perfect prin ce treci, pentru că și eu am trecut prin asta”, iar după să te denigreze și să te transforme în vinovat, iar asta în fața poliției. Faptul că persoana adultă ce te-a îmbrățișat și ți-a spus că te înțelege, alege să te trădeze, doar ca să scape cu bafta curată, este imoral și lipsit de umanitate. Și pentru ce? Pentru a scăpa de vinovăție, dar pentru a distruge viața altui om? Din păcate, cam toate cazurile din România întâmpină lupta dintre dreptate și minciună, în care victima luptă pentru dreptate și veridicitate, iar vinovatul pentru apărarea născocirilor, eventual cu toate rudele lui.

Ești în camera ta, singură cu muzica ta. Te uiți printre fotografiile cu el și ai vrea să le dai foc. Te bagi în pat ca să te culci, dar începi să plângi. Te apucă durerea în piept și simți că parcă fiecare fibră din corpul tău se rupe. Închizi ochii, strângi din pumni și îți înghiți suspinul. Te uiți în tavan și lacrimile curg, în timp ce corpul tău pare a fi paralizat. Te întrebi de ce tu, de ce trebuie să treci prin asta. Într-un final, adormi și apar coșmarurile în care ți se face rău. Te trezești în timpul nopții să verifici dacă este cineva lângă tine, iar uneori ai impresia că cineva ar fi acolo. În cele din urmă, adormi la loc și te trezești plângând.

Da, este coșmarul meu.

Timp de câteva săptămâni, apărea acea voce în cap ce spunea cuvintele vinovatului: „a fost o glumă”. Acest eveniment m-a făcut să mă detest doar pentru că sunt fată. Simțeam că îmi fuge pământul de sub picioare. Afară, în lume, la telefon și pe social media eram fata veselă, cu zâmbetul pe buze, gata să facă glume, dar în interior simțeam că ard de furie, durere și dezamăgire. Parcă eram legată cu lanțuri de un scaun și nu puteam să scap. Însă, cu timpul, mi-am dat seama că nu sunt vinovată. Am început să țin capul sus pentru că eu am ales să spun adevărul, nu să mă ascund în spatele unor minciuni cum au făcut alții.

Persoanele ce trebuie să plece capul, sunt cele care au spus vrute și nevrute, care m-au acuzat pe mine de minciuni fără să se pună o dată în papucii mei. Și totuși, oricât de mult s-ar ameliora durerea, rana va rămâne acolo. Aleg să iert pentru că sunt capabilă de iertare și pentru că face parte din umanitatea care mă învăluie de mic copil. Nu voi uita niciodată acest eveniment pentru că este tatuajul meu, care m-a transformat din copila naivă în copila matură, ce face eforturi de a fi mult mai discretă și selectivă cu oamenii.

Îi mulțumesc omului ce a adus această experiență în viața mea. Datorită lui am realizat că sunt curajoasă și mai puternică decât credeam. De asemenea, tot datorită lui, am început să simt și să iubesc respirația pentru că ea este un motiv care îmi aduce fericire. Am luat foc și am renăscut ca un Phoenix.

Țin să aduc aminte de Codul Penal, care spune că tentativa de viol se pedepsește cu închisoare de la 5 ani până la 12 ani:

a) Victima se află în îngriirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului;
b) Victima este rudă în linie directă, frate sau soră;
c) Victima nu a împlinit vârsta de 15 ani;
d) Fapta a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice;
e) Fapta a avut ca urmare vătămarea corporală.

Autor: Georgiana Hurmuzache

Aici poți citi o mărturie asemănătoare.