Cum se vor desfășura cumpărăturile de sărbători în Capitală? S-ar putea introduce noi reguli!

"în Știri" by

După ce Capitala a ajuns la o rată de infectare de peste 7 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, prefectul susține că nu se vor impune măsuri mai drastice în ceea ce-i privește pe bucureșteni, ci vor trebui respectate cu strictețe cele deja aflate în vigoare. Ieri a avut loc o întâlnire între Traian Berbeceanu, Nicușor Dan și reprezentanții marilor lanțuri de magazine, în vederea impunerii unor măsuri de protecție a clienților și angajaților.

Bucureștenii susțin că implementarea unor măsuri mai stricte în centrele comerciale este necesară, întrucât mulți cumpărători și chiar angajatori nu țin cont de restricții:

„Aglomerația este mult mai mare în supermarket decât în piață. Angajații nu dezinfectează decât vocal, dar nu prestează nimic, mizeria este cât se poate de mare”.

„Nu ar trebui să se schimbe nimic! Să se respecte distanțarea, masca și dezinfectarea pe fiecare stand în parte! Cu distanțarea, nu cred că se respectă așa în totalitate, dar fiecare încearcă cum poate. Încerc să îmi planific din timp când ies la cumpărături”.

„Cred că măsurile pe care trebuie să le considerăm permanente sunt purtarea măștii corect și păstrarea distanței sociale”.

„Poate că nu ar trebui să fie lăsați atât de mulți să intre, având în vedere că trebuie să păstrăm o anumită distanță și poate niște măsuri mai drastice de verificare a purtării măștilor corect. Am văzut și mulți care nu respectă, nu poartă masca pe nas”.

„Vor fi făcute controale și de către structuri de ordine și siguranță publică și am recomandat celor care sunt în control să fie cât mai intransigenți, pentru că vremea avertizărilor a cam trecut, trebuie să respectăm legea dacă vrem să avem și rezultate. Iar agenții de pază să aibă în vedere ca magazinele să nu fie aglomerate. Vor limita numărul de clienți care vor intră în mall sau în magazin”, a susținut Traian Berbeceanu.

Autoritățile recomandă ca în următoarea perioadă cumpărăturile să fie făcute de un singur membru al familiei. Retailerii mai au posibilitatea de a mai introduce o regulă, mult discutata interzicere a coșurilor de mână.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi