Și tu te-ai panicat când nu a funcționat Facebook Messenger? Vezi ce au răspuns câțiva tineri!

0
84 views

Milioane de utilizatori din întreaga lume au trecut prin clipe nu tocmai plăcute, ieri după amiază, când Facebook Messenger și Instagram au început să dea rateuri.

Știm cu toții că rețelele de socializare sunt în prezent o extensie a propriei ființe. Tinerii își petrec majoritatea timpului pe social media, ceea ce a dus și la dependența lor de mediul online. Tocmai de aceea, o întâmplare ca cea de ieri, are efectele unui „Holocaust modern” pentru generațiile tinere. Ruperea de rețelele de socializare a fost ca întoarcerea la Generația X, când Șoimii Patriei și Pionierii se bucurau de cea mai multă atenție. Pe vremea aceea nu erau telefoane și internet, nu erau nici televizoare, iar copiii și tinerii au crescut diferit față de cei din prezent.

Cum s-au confruntat tinerii cu perioada în care Facebook Messenger nu a funcționat?

„Lucrez foarte mult pe Messenger și nu neapărat pentru că așa îmi doresc, ci pentru că aici se află cea mai mare parte din mediul unde activez atât profesional, cât și personal. Messenger este cunoscut pentru problemele pe care le are, dar m-am îngrijorat când am văzut că nu merge, pentru că inițial am crezut că problema este la conexiunea mea și nu mai puteam participa la orele online. Aparent, doar un alt bug tipic suita Facebook.”

—Miruna Sabău—

„În prima fază am crezut că e netul de vină și mi-am activat datele, aceeași problemă. Nimeni nu îmi răspundea la mesajeeeee. Apoi am primit tag, dar ce să vezi, nimic, doar tag. Nu vedeam cine, ce scrie, nu vedeam nimic. Și, atunci, m-au luat toți nervii. Restart la telefon, închis-deschis, refresh la aplicație. Am «scuturat» telefonul, să-și revină, zic. Nimicccc. Și da, mi-am dat panică și am crezut că telefonul meu o ia razna și era cât pe ce să-l sparg. Dragă Facebook, data viitoare, înștiințează-ne când vrei să iei câte o pauză. Mulțumim!”

—Gina Sângeorzan—

„Toată activitatea mea se desfășoară pe Messenger. De la discuții cu prietenii și familia până la munca de voluntar. Pentru această aplicație îmi las modificările deschise chiar și în timpul cursurilor. Am crezut că e una din acele zile în care toată lumea e ok și nu e nevoie de mine, ca apoi ce să vezi? Mesaje peste mesaje, iar colac peste pupăză se mai trimiteau și greu. A fost frumos cât a durat!”

—Claudia Cojocaru—

„Cum au fost aceste aproape 12 ore fără Messenger? Nu aș spune devastatoare sau chinuitoare, dar cu siguranță au fost dubioase. Ca să fie situația clară, Facebook Messenger e o aplicație care vizează strict facilitarea comunicării. Am avut acces la orice altă platformă de social media, dar obișnuitele poze de pe Instagram și dramaticele știri false care circulă în general pe Facebook nu au compensat golul produs de lipsa Mess-ului. Concluzionez, în urma acestei zile, că nu de tehnologie suntem noi dependenți (așa cum se presupune), ci de interacțiunea umană. Tehnologia a ajuns doar o unealtă esențială în realizarea acesteia.”

—Andreea Bârsan—

„La început am crezut că, din grabă, am intrat pe aplicație fără să pornesc datele. Dar ce să vezi?! Datele erau pornite și aveam semnal bunicel. În continuare nimic. Am trecut pe Wi-Fi. Facebook Messenger și nervii mei erau pe ducă. Nu era nicio șansă să pot trimite un amărât de mesaj și începuse să devină frustrant. Culmea era că puteam primi mesaje. Fericire, nu altceva. Am început să cred că e de vină telefonul. Poate are viruși sau e supraîncărcat de toate paginile pe care navigam. Am închis toate taburile, am dat restart la telefon, nimic. Vă spun sincer că mai aveam puțin și înjuram de toți sfinții.”

—Sorana Ilie—

„Messenger are mereu tot felul de probleme. Ce s-a întâmplat azi a fost frustrant, dar totuși de așteptat. Mark a decis să se joace puțin cu nervii noștri pentru că e conștient de nociva noastră dependență de social media. Spre norocul nostru, lucrurile au revenit la normal!”

—Alex Roman—

 

Voi cum ați reacționat?