Pacientă cu COVID-19

Pacientă cu COVID-19 decedată după ce a fost detubată din greșeală!

"în Știri" by

O pacientă cu COVID-19 a decedat după ce a fost deconectată din greșeală de la oxigen. Cazul a avut loc la Spitalul „Victor Babeș” din București. Anchetatorii, anunțați de conducerea spitalului, au deschis un dosar penal și acum așteaptă rezultatul necropsiei.

În urma acestui caz, Ministerul Sănătății a trimis Inspecția Sanitară în control.

Brancardierul care a comis fapta a fost audiat joi noapte, dar polițiștii nu au luat nicio măsură asupra lui. El a precizat că a recurs la procedura de extubare fără ca vreun medic să îi spună asta, din proprie inițiativă.

„În seara de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Se efectuează activități investigative și de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă și necropsia”, se arată într-un comunicat al Poliției București.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat că nu consumase alcool.

Femeia în vârstă de 65 de ani, internată de 3 săptămâni, nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare.

Emilian Imbri, managerul spitalului, spune că este un caz deosebit: Este o anchetă în desfășurare. Noi am anunțat procuratura imediat ce am aflat de caz. Este un caz de o gravitate deosebită, așa ceva nu s-a întâmplat sau nu am auzit să se întâmple undeva până acum”.

Acesta a mai declarat că este vorba de șapte sau opt persoane care au fost în zonă la momentul respectiv, așa că se poate afla ușor ce s-a întâmplat de fapt, joi, la Spitalul Victor Babeș.

Pe de altă parte, specialiștii în ATI spun că nicidecum nu era treaba unui brancardier să extubeze un pacient. De acest lucru se ocupă cei cu pregătire specială.

Dr. Elena Copaciu, medic specialist ATI:Există o procedură agreată pe spitalul respectiv, se oprește suportul de funcții vitale când s-a declarat decesul, pacientul mai rămâne 2 ore pe locul unde s-a întâmplat oprirea suportului de funcții vitale și, în momentul în care pleacă spre morgă, este obligația asistentului de tura să se ocupe de sonde de intubație și alte dispozitive care sunt montate, ca să fie înlăturate și să fie transportat pacientul la morgă”.

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi