Aplicația Facebook Messenger este inutilizabilă în România și în multe alte zone ale lumii. Se pare că gigantul rețelelor sociale se confruntă cu o întrerupere a serviciului.

În România, problema a apărut astăzi în jurul prânzului, afectând atât comunicarea pe Facebook Messenger cât și pe Instagram, rețea socială deținută de Facebook. Compania a anunţat că mulți utilizatori întâmpină probleme tehnice atunci când expediază mesaje pe serviciile Messenger şi Instagram, dar şi pe platforma online dedicată companiilor, Workplace.

„Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil”, a declarat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare.

Facebook Messenger a picat joi, în România și în lume. Nu se mai pot trimite și recepționa mesajele

Downdetector.com, site-ul specializat în monitorizarea defecțiunilor apărute pe rețelele de socializare și pe celelalte servicii online, arată că peste 1.750 de incidente au fost semnalate, utilizatorii raportând probleme tehnice la accesarea serviciului Messenger şi alte 350 de incidente similare au fost semnalate pentru platforma Instagram, arată sursele citate.

S-a remarcat faptul că mesajele nu mai pleacă către destinatari, serverele companiei părând a fi cauza.

Cu probleme similare se confruntă și utilizatorii din Marea Britanie, după cum arată publicația Express.

Datele de pe site-ul DownDetector arătau mii de utilizatori Facebook Messenger care nu puteau accesa aplicația în Marea Britanie. Aproximativ 2.400 de utilizatori Facebook Messenger se plângeau în fiecare minut că nu se pot conecta, trimite mesaje text sau nu primesc apeluri.