ninsoare

Meteorologii anunță cum va fi vremea de Sărbători!

"în Știri" by

Meteorologii aduc vești și nu sunt deloc îmbietoare. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion?

Dacă ați visat la un Crăciun de poveste, cu zăpadă pufoasă și fulgi ce cad necontenit din cer, trebuie să știți că vremea în perioada Sărbătorilor nu va fi deloc așa cum v-ați fi așteptat. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, iarna anului 2020 va fi una dintre cele mai călduroase ierni. Astfel, șansele unui Crăciun înzăpezit nu sunt foarte mari. Însă nu este pentru prima dată când românii nu se bucură de zăpadă atunci când vine Moșul.

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ. Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie”, a transmis meteorologul ANM, Roxana Bojariu.

Aceasta e de părere că efectele dezastruoase ale încălzirii globale sunt tot mai resimțite și pe teritoriu țării noastre, iar acest lucru determină schimbările drastice de temeperatură din ultimii ani.  „Așadar, iernile geroase cu troiene sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând”, a declarat meteorologul.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi