S-a lăsat cu arestări în dosarul mitelor de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov!

"în Știri" by

Şapte persoane au fost arestate preventiv, vineri seară, în dosarul de corupţie privind atribuirea falsificată a unor contracte de achiziţie publică la spitalele din judeţul Braşov.

Printre cei arestați se numără fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, Ramona Ionescu, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al unităţii medicale, fost consilier judeţean (PNL) şi preşedinte al Comisiei de Sănătate din cadrul acestui for, Andrei Kadaş, managerul Spitalului orăşenesc din Odorheiul Secuiesc, Lukacs Antal, şeful Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, Emanoil Mirică, consilierul local de la Săcele, Cristian Marius Popa, patronul firmei Chantel Sante din Braşov, Doru Dumitru Bertea, şi un funcţionar din cadrul Spitalului din Odorheiul Secuiesc, care are atribuţii în domeniul achiziţiilor, Balint Eniko.

Se pare că, pentru Andrei Kadaş, s-a solicitat arestarea în urma săvârşirii unor infracţiuni de trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu. Doru Bertea, în calitate de administrator al SC Chantel Sante SRL, a fost acuzat de cumpărare de influenţă, complicitate şi respectiv instigare la abuz în serviciu, iar consilierul local din Săcele Cristian Popa a fost acuzat de complicitate la trafic de influenţă. Ramona Ionescu a fost arestată în urma infracţiunii de abuz, Lukacs Antal – abuz în serviciu, luare de mită şi cumpărare de influenţă, iar Balint Eniko a fost acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În ceea ce-l privește pe Emanoil Mirică, polițistul a fost arestat în urma folosirii unor informaţii ce nu erau destinate publicităţii, compromiterea intereselor justiţiei, luare de mită şi trafic de influenţă.

Mai mult decât atât, pentru societatea comercială Chantel Sante, s-a decis, la solicitarea DNA, luarea măsurii preventive constând în interzicerea desfăşurării activităţilor de natura celor din cauza cărora a fost deschis dosarul.

„Pentru atribuirea contractelor preferenţiale plătite din bani publici, spitalele în cauză ar fi organizat proceduri formale prin care să fie desemnată câştigătoare o anumită firmă. În schimb, persoane din conducerea spitalelor şi/sau persoane cu ascendent şi influenţă asupra acestora ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei respective”, se precizează în comunicat.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi