Kaufland, inițiativă de susținere a micilor producători locali de legume-fructe!

"în Știri" by

Kaufland a venit cu o inițiativă de susținere a micilor producători locali de legume-fructe!

Aceștia vor putea beneficia de spațiile din magazinele Kaufland, pentru a-și comercializa produsele în continuare.

Producătorii mici locali de legume-fructe din întreaga țară sunt invitați să se înscrie până pe 7 decembrie 2020 în program, printr-un e-mail la [email protected]

Contextul actual și închiderea piețelor din România împing compania spre a-i ajuta, având în vedere temperaturile scăzute de afară. Bineînțeles, vor exista măsuri sporite de siguranță și confort pentru clienți și producători. Această inițiativă se va aplica în cadrul tuturor celor 135 de magazine Kaufland din întreaga țară, începând cu 8 decembrie.

Demersul vizează producătorii mici de legume fructe din toate județele țării, iar colaborările se vor face la nivel regional.

Kaufland le va asigura plata rapidă, la 3 zile, în loc de 7 zile, termenul de plată standard pentru producătorii mari de legume-fructe. 

Condițiile pe care aceștia trebuie să le respecte sunt:

  • Să aibă atestat de producător agricol;
  • Să aibă PFA sau să fie întreprindere individuală sau familială;
  • Să poată emite facturi la zi, cu plata la 3 zile;
  • Să respecte legislația în domeniul siguranței alimentare și la livrarea produselor în depozitul Kaufland să poată pune la dispoziție: declarație de conformitate, aviz de livrare, buletin de analize pentru articole bio (acolo unde este cazul).

„Sprijinul în momente de nevoie este ce contează cel mai mult și am învățat asta în toată relația cu producătorii locali din toți acești ani. Prin prezentul program, valabil în toate magazinele noastre pe parcursul lunii decembrie, ajutăm producătorii de legume fructe afectați de dificultăți să aibă un loc sigur și condițiile necesare comercializării pentru a nu pierde culturile și ca marfa lor să ajungă în continuare la români în cele mai bune condiții. Ne dorim să fim un sprijin real și de aceea, pentru a face posibil acest program pentru producătorii mici, ne-am simplificat regulile de recepție și ne-am adaptat procesul de achiziție pentru a le facilita accesul cât mai mult, păstrând regulile esențiale privind calitatea și siguranța, aspecte deosebit de importante pentru noi și clienții noștri. Deși demersul este valabil în luna decembrie, avem încredere că vom identifica parteneriate pe care le vom păstra pe termen lung, deoarece Kaufland este interesat să listeze producători locali, chiar și mici, și să îi ajute să se dezvolte. Nu este sigurul nostru program în acest sens”, declară Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi