Fotograf lovit cu brutalitate de către polițiștii francezi deoarece surprindea protestul!

"în Știri" by

Fotograf lovit cu brutalitate de către polițiștii francezi deoarece surprindea imagini cu protestul.

Fotojurnalistul sirian a scăpat nevătămat din războiul pe care l-a documentat. Iar în timpul unui protest în Franța pe care îl fotografia, a fost agresat crunt de către polițiști.

Majoritatea protestatarilor au fost pașnici, dar la lăsarea serii, grupuri de extremiști au trecut la distrugere, incendiere și atacarea forțelor de ordine. 98 de polițiști au fost răniți și s-au făcut 81 de arestări, dar și noi abuzuri, ca în cazul fotografului.

Polițiștii au fost filmați cum băteau fără motiv refugiați și persoane de culoare, aceasta fiind dovada clară a rasismului mult prea dezvoltat. Au fost victime care au decedat, iar polițiștii au fost puși sub acuzare.

Sindicatele de poliție încearcă de mult să oprească publicarea acestor filmări, dar au reușit abia anul ăsta, după o serie de atentate islamiste care au dat mână liberă autorităților să întărească legile pentru siguranța națională.

Statul a spus că vrea să protejeze libertatea de exprimare în fața extremismului religios, dar a ajuns să restrângă la rândul lui libertatea de exprimare.

Fotograful Ameer al-Halbi, dincolo de pasiune

Conform unei postări pe Facebook a „Casei Jurnalistului”, fotograful, Ameer al-Halbi, a ajuns în Franța ca refugiat după ce a scăpat din asediul orașului Alep. Era elev de liceu când a început protestul care s-a transformat într-un război cu sute de mii de victime.

Aflăm că fotografiile sale au fost premiate la nivel internațional. Acestea surprind tragedia oamenilor care își doresc doar să găsească un loc în care să trăiască mai liniștit, găsind, în schimb, toxicitatea de care au fugit.

Iată mărturiile dureroase ale sale:

Fotograful Sirian Ameer al-Halbi, pe lângă cele povestite în video, mai mărturisește pentru AFP News Acency:

Ziua pe care nu o voi uita niciodată! Protestatarii se confruntă cu poliția franceză, în timpul unui protest împotriva proiectului de lege «securitate globală», conform căruia articolul 24 ar criminaliza publicarea de imagini ale ofițerilor de poliție de serviciu cu intenția de a le afecta «integritatea fizică sau psihologică», la Paris, pe 28 noiembrie 2020. Zeci de mitinguri sunt planificate pe 28 noiembrie împotriva unei noi legi franceze care ar restricționa împărtășirea imaginilor poliției, la doar câteva zile după ce țara a fost zguduită de filmări care arătau ofițerii bătând și abuzând rasial un negru.”

Așadar, ca autoare a acestei știri, îmi permit să vă întreb: mai vreți o țară ca afară? 

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi