Strategia pentru vaccinare a fost aprobată! 

0
41 views

Guvernul a aprobat strategia națională de vaccinare. În România, spre deosebire de alte țări europene în care e clară procedura, nu se știe nimic.

Planul a fost adoptat în Ședința de Guvern, dar informațiile clare despre ce curpinde documentul încă nu se știu.

,,Documentul stabileşte viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti COVID-19 autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi are la bază atât analiza situaţiei de la nivelul naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi respectiv a mortalităţii generate de COVID-19.”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Informațiile despre vaccinare se știu doar într-un mod limitat, fără a se specifica alte detalii noi și utile.

,,Grupurile prioritare au fost stabilitate pentru vaccinarea împotriva SARSCOV2: principalele categorii care vor fi vaccinate împotriva SARS COV2 sunt următoarele personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în caz de infecţie cu SARS-Cov-2 şi personalul din alte domenii cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii.”, a spus Ionel Dancă, şeful Cancelariei Primului Ministru.

O informație mai clară despre această campanie e că se va desfășura printr-o platformă.

,,Va exista o platformă unică în care vor fi introduse toate aceste date sub trei modalităţi: programare electronică, telefonică şi prin medicul de familie. (…) Evident că datele vor fi culese de la nivel bazal, de la nivelul reţelei de medicină de familie, dar pacientul fiecare persoană în sine poate să se programeze telefonic sau să intre în platfoma electronică care va fi gata în perioada următoare şi va fi activată în momentul în care bineînţeles vom avea un vaccin şi vom ajunge în etapa respectivă adresată acelei categorii populaţionale.”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Medicul Eleodor Cârstoiu, preşedintele Sindicatului Promedica, spune că prioritare ar trebui să fie persoanele din zonele cu risc. Medicii și cadrele didactice nu ar trebui să aibă prioritate pentru vaccinare.

,,Această boală atinge mare parte din populaţie. Ea va continua şi va continua şi va atinge mare parte. Cei mai mulţi dintre ei nu vor avea nimic. Dacă nu-i vaccinăm pe cei care riscă să facă o formă gravă de boală, degeaba îi vaccinăm pe ceilalți. ”, a precizat Eleodor Cârstoiu, preşedintele sindicatului Promedica.

Articolul precedentLifelong learning: Secretul inovației pe tot parcursul vieții
Articolul următorActorul Dave Prowse a murit!
Un tânăr pasionat de scris și jurnalism în general. Pasiunea pentru scris a apărut încă din copilărie, iar mai târziu am realizat că pot face mai mult decât să scriu într-un caiet. Am continuat pe un blog personal, iar mai târziu am descoperit că dincolo de blogul personal sunt alte căi prin care îmi pot face vizbilă pasiunea și munca. Povestea mea este percepută în funcție de cum eu o văd. Sfatul meu este să fii un om încrezător și înțelept.