vaccinarea anti-COVID

Vaccinarea anti-COVID va fi gratuită și nu obligatorie!

"în Știri" by

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că vaccinul anti-COVID va fi gratuit și nu va trebui să îl administrăm obligatoriu.

Conform spuselor sale, România va primi din fiecare tranșă de vaccinuri livrată Uniunii Europene aproximativ 4,6% din producția lunară.

Nelu Tătaru afirmă:

Trebuie să înțelegem! Vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar și este gratuit. Noi sperăm ca în ianuarie să putem vaccina prima categorie, și anume personalul din unitățile sanitare publice și private, în jur de 550.000. Persoanele fără comorbidități, peste 18 ani, sunt cele care vor primi acest vaccin din martie, aprilie.”

Când va ajunge vaccinul și în România?

Președintele Klaus Iohannis a declarat că primul set de vaccinuri împotriva Coronavirusului vor ajunge în România la începutul anului 2021:

Nu există încă niciun vaccin agreat la nivel european și, în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condițiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu UE. UE a întocmit ]n prealabil contracte cu mai multe firme care au șanse să producă un astfel de vaccin, în funcție de numărul de doze disponibile ele vor ajunge și la noi. Împărțirea întregului număr de doze, care se livrează la un moment dat, se face proporțional cu populația din fiecare țară și atunci în măsura în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea și așa mai departe, prima tranșă, a doua tranșă, a treia tranșă, UE se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi