Scoția

Scoția a declarat gratuitate la produsele pentru menstruație!

"în Știri" by

Scoția a devenit prima țară care a declarat absorbantele și produsele pentru menstruație gratuite!

Membrii parlamentului scoțian (MSP) au adoptat marți proiectul de lege pentru produse menstruale prin care acestea vor fi comercializate gratuit. Legea a fost introdusă pentru prima dată în 2017.

Produsele nu vor fi universal gratuite!

Doar legal trebuie să fie puse la dispoziție gratuit persoanelor care au nevoie de ele, compensând în același timp furnizorii.

Se estimează că sistemul va costa aproximativ 24 de milioane de lire sterline pe an (44 de milioane de dolari).

Universitățile, școlile secundare și colegiile sunt obligate de legislație să pună produsele la dispoziție în toate toaletele. Farmaciile și toate centrele comerciale vor trebui să pună la dispoziție aceste produse.

Monica Lennon, membra MSP care a prezentat proiectul de lege, a declarat pentru The Guardian că este o zi mândră pentru Scoția:

„Cu câțiva ani în urmă, nu a existat niciodată o discuție deschisă despre menstruație în camera Holyrood (parlament), iar acum ea este ceva majoritar. Acest lucru va produce o mare diferență în viața femeilor și fetelor și a tuturor celor care au menstruația.” 

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi